Meeuws acteur en Theatermaker Tim

Meeuws acteur en Theatermaker Tim

Ik ben van ’50 uit ‘beatstad’ Den Haag, werd in ’69 student sociologie in ‘rood Amsterdam’ en vond in ‘77 de perfecte combinatie als acteur en zanger bij de linkse rocktheatergroep Werk in Uitvoering in Groningen. Ik bleef er tot 1986 en beleefde hoogtepunten met programma’s als Overlast en De Oplossing?, waarvan de verfilming genomineerd werd voor een Gouden Kalf. In het theater volgden rollen bij het RO-Theater en vrije producties als Ik Jan Cremer, Little Voice, West Side Story, Blood Brothers en Mamma Mia! en op dit moment Saturday Night Fever.

Ook speelde en zong ik de titelrol in het muziektheaterstuk "Franciscus, troubadour van God" van componist Edwin Schimscheimer. Najaar 2012 zal dit opnieuw worden uitgevoerd.

Vanaf 1990 was ik regelmatig te zien op de t.v. Ik speelde hoofd- ,bij- en gastrollen in meer dan dertig t.v.-series, waarvan de bekendste GTST en Baantjer zijn.

Muziek speelt een belangrijke rol in mijn werk. Ik ging van rock langs jazz naar grieks. Ik was vier jaar zanger van het griekstalige trio Ano Kato en haalde met die band zelfs de griekse radio en t.v. Met de band Nomades maakte ik een mix van grieks, balkan en jazz.

Met toppers uit de wereldmuziek heb ik in 2008 de c.d. "Als een vreemde" opgenomen. Bij het hoofdstuk "nieuws" vind je informatie over dit project: over de concerten, hoe je ons kunt boeken en hoe je de c.d. kan bestellen. Verder vind je er info over mijn huidige acteer-, schrijf- en regiewerk.

Ook ben ik als schrijver actief. Ik schreef o.a. de tekst voor de familievoorstellingen Knibbel Knabbel Knuisje en De Kameleon Ontvoerd en deed ik de regie van musicals als Jekyll & Hyde en Joseph and the Amazing Tecnicolor Dreamcoat.

Ik werk al jaren als acteur in trainingssituaties.

Onder de paraplu van stichting Parafrase maak ik acts op maat.

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De artiesten-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Meeuws acteur en Theatermaker Tim
Beijumerweg 1048
9731CX Groningen

+31 (0)6 22437117

Deel deze pagina

Meeuws+acteur+en+Theatermaker+Tim img